ABF Vux

ABF Vux kompetensutvecklar vuxna och bygger broar in i arbetslivet. Målet är att vår verksamhet ska leda till jobb eller fortsatta studier för våra deltagare. Vi bedriver utbildningsverksamhet på uppdrag av kommuner och myndigheter inom sfi, grundläggande och gymnasial vuxenutbildning samt yrkeshögskola.

Vill du vara med och skapa möjligheter för våra elever och deltagare? Vi söker dig som delar vår vision och värdegrund och som vill arbeta på en arbetsplats där vi trivs och är engagerade. Vi söker dig som brinner för utveckling, tar ansvar och hittar lösningar på stora som små utmaningar och som vill samarbeta med kompetenta kollegor

Inom ABF Jobb, en del av ABF Vux, erbjuder vi omställningsstöd inom ramen för TSL samt tjänsten Stöd och matchning via Arbetsförmedlingen. ABF Vux ägs av studieförbundet ABF Göteborg och har bedrivit verksamhet sen 1997. Vår huvudsakliga verksamhet bedrivs i Göteborg och Jönköping, men vi finns även i Borås, Gotland, Värmland, Skåne och Fyrbodal.

 

Vi söker behöriga lärare i olika ämnen för distansutbildning, timanställning

Utgångspunkten för vår undervisning är elevernas intressen och lust att lära. Våra ledord är nyfikenhet, samarbete och målfokus. Vi bygger vårt lärande på individens mål för sina studier oavsett om det är arbete eller vidare studier som är i sikte. 

Nu startar vi upp nya uppdrag! Till dessa söker vi dig som vill vara med och genomföra gymnasiala distanskurser inom ett flertal områden. Vi söker dig som vill ha ett extraarbete som lärare i en eller flera kurser i olika ämnen. Kurserna är framtagna i en tydlig kursstruktur och du kommer att få utbildning i de digitala system som kurserna ska genomföras i.  

Vi söker lärare inom följande ämnen; 

Biologi, Matematik, Engelska, Fysik, Kemi, Historia, Programmering, Datorkunskap, Företagsekonomi, Naturkunskap, Moderna språk (Spanska), Samhällskunskap, Svenska som andraspråk, Teknik.  

Fler ämnen kan bli aktuella framöver.  

Kvalifikationer

Du är en engagerad lärare som har lärarlegitimation med behörighet inom det ämne du söker till. Vi söker dig som vill undervisa som timanställd i ett initialt skede, tjänsten kan komma att utvecklas till en annan anställningsform framöver.  

Kurserna startar flera gånger under våren. Första start är den 4 januari, tre ytterligare starter sker under våren och ytterligare fler under hösten. Varje kurs genomförs under 10 veckor och de flesta med en studietakt på 50% vilket gör att genomgångar i grupp är förlagda på kvällstid, varannan vecka. 

Erfarenhet från undervisning inom vuxenutbildning är meriterande men ej ett krav.  

Du behöver ha erfarenhet av, och vara intresserad av undervisning i digitalt format då dessa kurser sker via vår lärplattform. Du är van att använda digitala mötesverktyg som redskap för dina klassträffar. Du arbetar systematiskt i en befintlig kursstruktur och lägger huvuddelen av din tid på att säkerställa att eleven når kursmålen genom feedback, motiverande genomgångar av förtydligande karaktär, rättning & bedömning samt betygssättning.  

Vi ser gärna att du har erfarenhet av andra kulturer och kunskaper i fler språk än svenska.  

Anställning

Vi erbjuder tidsbegränsad anställning, timlön. Tillträde enligt ök. Vi tillämpar kollektivavtalet mellan Idea och fackförbunden LR, Lärarförbundet, Vision och Kommunal.

Arbetsort är enligt överenskommelse

Kontaktpersoner

Marie Rydne, Marie Rydne 

Facklig kontaktperson:   

LR: Emma Wallmark, emma.wallmark@abfvux.se

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Vi arbetar med löpande urval vilket gör att vi gärna tar emot din ansökan snarast möjligt, dock senast 2020-12-04.

 

Till rekryteringsföretag och annonsförsäljare:

Vi undanber oss vänligt men bestämt alla förfrågningar från annonsförsäljare och rekryteringsföretag i denna rekrytering.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20-75%
Ort Ospecificerad arbetsort
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer 2020/23
Kontakt
  • Marie Rydne, marie.rydne@abfvux.se
Facklig företrädare
  • Emma Wallmark, emma.wallmark@abfvux.se
Publicerat 2020-11-10
Sista ansökningsdag 2020-12-04

Tillbaka till lediga jobb